Успешно реализиран проект на Община Нова Загора по сключен договор за безвъзмездно финансиране по сключен договор с Държавен фонд „Земеделие“ и СНЦ „Местна инициативна група – Нова Загора“

С песни, танци и спортна надпревара между ученици на НУ „Любен Каравелов“ и СУ „Христо Ботев“, днес бе открита обновената централна алея на Градския парк. Реализираният проект е по подписан договор за безвъзмездно финансиране между Община Нова Загора, Държавен фонд „Земеделие“ и СНЦ „Местна инициативна група – Нова Загора“.

На церемонията по откриването присъства цялото Общинско ръководство, начело с кмета Николай Грозев, Председателят на УС на „МИГ – Нова Загора“ – г-жа Светла Стоянова, Изпълнителният директор на Сдружението – инж. Никола Николов, експерти и специалисти от Общинска администрация, учители и възпитаници на НУ „Любен Каравелов“ и СУ „Христо Ботев“, новозагорци.

Кметът на Община Нова Загора, заедно с най-нетърпеливите малчугани, отряза символично лентата.

Ремонтът на централната алея на Градския парк е един от значимите за новозагорци проекти, реализирани през 2021 г. Обновеното пространство е близо 3500 квадратни метра и е проектирано с грижа и внимание за всички жители. Извършено е полагане на нова асфалтова настилка и бордюри. Поставени са осветителни тела, пейки, кошчета за смет и е обособено пространство за разходка на кучета.